Onze Dirigenten

Bob Daniels

De huidige dirigent van Harmonie Kunst na Arbeid is de heer Bob Daniels en is zijn muzikale carrière begonnen als zes jarige bij Harmonie St Stephanus in zijn huidige woonplaats te Stevensweert. Na de blokfluitlessen ging zijn passie uit naar de klarinet en speelde al snel binnen de eigen vereniging solo klarinet. Enkele jaren later besloot hij ook lid te worden van Harmonie St Caecilia te Ohé en Laak, waar hij nu nog steeds als soloklarinettist musiceert. Als soloklarinettist nam hij aan vele solistenconcoursen deel waar vele eerste prijzen werden behaald. Hij behaalde alle theorie- en praktijkexamens voor klarinet waarbij de laatste praktijkexamen met lof werd behaald. Daarnaast werd hij ook veel gevraagd als solist of gastklarinettist bij vele harmonie orkesten en musiceerde onder ander bij Symphonic Impulse, Philips Harmonie, NRW jugendorchester (DL) en St Michaël Thorn.

Naast zijn carrière als klarinettist volgde hij HaFa directie en volgde directielessen bij dhr. P. Kuipers. Hij behaalde zijn dirigentendiploma waarbij het praktijkgedeelte met lof. Vanwege een grote instroom van jeugdmuzikanten bij harmonie St Caecilia te Ohe en Laak startte hij daar een jeugdorkest. Na vier jaar behaalde hij met het orkest tijdens concoursdeelname het predicaat “goed”. Twee jaar later ontving het orkest het predicaat “zeer goed” en werd daarnaast uitgeroepen tot dagwinnaar met de beoordeling “meest veelbelovende orkest”. Gedurende zijn loopbaan heeft hij bij verschillende (jeugd) harmonie orkesten de leiding gehad waaronder oa. Harmonie St Caecilia Ohe en Laak, Harmonie St Cecilia Susteren, Harmonie St Stephanus Stevensweert en Harmonie orkest Geistingen-Ophoven. Naast het huidige dirigentschap bij Harmonie Kunst na Arbeid te Belfeld verzorgt hij regelmatig gastdirecties bij harmonieorkesten en ensembles en geeft inspirerende groepsrepetities en klarinetlessen.

Lieke Krantzen

Mijn naam is Lieke Krantzen en ik ben klarinet/saxofoondocent, dirigent en lid van deze gezellige vereniging. Naast het “muziek maken voor m’n plezier” leid ik de klarinet- en saxofoonleerlingen op tot volwaardige muzikanten en spelen we samen in het grote orkest. Maar als je nét pas begint met het bespelen van een instrument zul je mij ook al snel gaan zien, namelijk bij de kingerhermenie.

De kingerhermenie is de allereerste kennismaking met de harmonie voor kinderen die een instrument (willen) spelen. Dit groepje bestaat uit de jongste leden van de vereniging en zij maken kennis met alles wat te maken heeft met “muziek en de harmonie”. Van ritmespellen, luisteropdrachten en het spelen van leuke liedjes tot improviseren en zelfs even ervaren hoe het is om zelf te dirigeren. Alles komt aan bod. Het leuke van de kingerhermenie is dat er best wat niveauverschil zit tussen de muzikantjes. De een kan al een heel liedje spelen en de ander weet pas één toon te vinden, maar muziek maken – ongeacht je niveau – doen we samen.